Input your search keywords and press Enter.

Obilježavanje feste Sv. Vlaha i Dana Grada

Društvo Naša djeca Dubrovnik u surdnji s osnovnim školama, 29. siječnja u 17 sati u OŠ Marina Getaldića-Centar otvorilo je izložbu učeničkih uradaka na temu "Sveti Vlaho naš zaštitnik" i "Dubrovnik moj Grad". Izloženo je 20 literarnih i 26 likovnih radova. Uz prigodni program i domjenak najbolji radovi su nagrađeni.Od 01.do 04. veljače Društvo Naša djeca ugostilo je Humanitarnu organizaciju za zaštitu i ostvarivanje prava djeteta Naša djeca iz Sarajeva. U sastavu delegacije iz Sarajeva bili su gđa. Zehra Salman, generalni sekretar, Ladislava Hamzić, zamjenica predsjednika Upravnog odbora i Asmir Hasečić, nastavnik-voditelj učenika, Adna Beganović, predsjednica Dječjeg gradskog vijeća, Alem Bekan i Esma Musić članovi.
Neposredno nakon dolaska u hotel Lero održani su razgovori u kojima su sudjelovali i predstavnici Društva Naša djeca Dubrovnik, gosp. Miodrag Kirigin, predsjednik, gospođe Vesna Boras i Dragica Vučur, dopredsjednice, Miomira Velikonja, tajnica i gosp. Goran Tomaši, gđa. Ankica Ćuić i Dora Sušić članovi. Razgovori su vođeni na temu "Gradovi i općine prijatelji djeteta" i "Gradovi po mjeri djeteta". Istovremeno gđa.Vesna Boras vodila je radionicu "Mjesto djeteta u lokalnoj zajednici". Sudionici radionice bila su djeca iz Sarajeva, naš dječji gradonačelnik Toni Peraić, njegova zamjenica Mihaela Sušić kao i Dječje gradsko vijeće. Radionica je prezentirana odraslima.
Gosti iz Sarajeva pogledali su izložbu u OŠ Marina Getaldića-Centar, nazočili Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika u Kazalištu Marina Držića, sudjelovali na Kandelori i Procesiji, posjetili humanitarnu organizaciju "Deša" i razgledali kulturno povijesne spomenike našega Grada.
U utorak, 03. veljače delegaciju Društva Naša djeca iz Sarajeva i Dubrovnika primio je zamjenik gradonačelnice akademik Frano Kršinić. Tema razgovora bili jsu projekti "Gradovi i općine prijatelji djece" i "Grad po mjeri djeteta".
Ovaj posjet bio je samo početak suradnje sa gradovima koji su prijatelji Grada Dubrovnika.
Želja nam je da neke projekte radimo zajedno, njegujemo prijateljstvo, razmjenjujemo iskustva, a sve za dobrobit djece.
 
 Društvo Naša djeca Dubrovnik