Input your search keywords and press Enter.

Nema više blic-testova, najviše dva ispita tjedno

Datum održavanja svih testova morat će se donijeti već na početku školske godine, te će o njemu biti obaviješteni i učenici i roditelji.Prema odredbama novog Pravilnika o praćenju i ocjenjivanju znanja učenika, blic testovi i svakodnevna ispitivanja će biti prošlost. Naime, prema novom Pravilniku tjedno će se smjeti pisati samo dva testa i to ne u istom danu, dok će se na dan pisanja testa smjeti usmeno odgovarati iz samo jednog predmeta, piše Jutarnji list.
Trenutno je na snazi 14 godina star Pravilnik prema kojem je dozvoljeno pisanje tri testa u tjedno, dok se usmeno znanje moglo provjeravati iz dva predmeta.
Doznaje se kako će se testovi obavezno pisati samo iz onih predmeta za koje pisane oblike provjeravanja znanja kao obvezu propisuje nastavni plan i program, točnije iz hrvatskog jezika, stranog jezika, matematike i informatike. Hoće li se tom popisu dodati još koji, znat će se nakon što Pravilnik bude gotov.

Jedna isprika po polugodištu

No, za sada se zna da će se datum održavanja svih testova morati donijeti već na početku školske godine, te će o njemu biti obaviješteni i učenici i roditelji. U iznimnim situacijama profesori će povremeno moći promijeniti vrijeme održavanja ispita, ali će o tome na vrijeme morati obavijestiti roditelje i učenike.
Također, doznaje se kako stupanjem na snagu novog Pravilnika više neće biti dozvoljeno pisati inicijalne testove u prvom tjednu nastave, te da će svaku danu ocjenu profesor morati javno izreći te je objasniti pred razredom. Osim toga, učenik će se jednom u polugodištu moći ispričati da nije spreman odgovarati.

javno.hr

–**–
Sve škole moraju đacima dati plan pismenih ispita za cijelu godinu