Input your search keywords and press Enter.

Neke žvakače dobre za zube

Djeco i roditelji – pažljivo birajte koje žvakače kupujete, jer prema riječima stručnjaka to nije baš svejedno…Američka udruga stomatologa u Chicagu, objavila je kako su neke marke žvakačih guma postale čak i zdrave za zube i usnu šupljinu. Među njima je posebno istaknula Wrigley žvakače bez šećera, te Orbit, Extra i Eclipse.
Kako bi neki proizvod bio prihvaćen i odobren od strane ove udruge, proizvod mora zadovoljiti mnoge kriterije te proći razne laboratorijske testove i kliničke studije koje propisuje sama udruga. Proizvođač mora dokazati sigurnost i efikasnot proizvoda, koju propagira u svojim reklamama.
Prilikom testiranja Wrigley žvakače, došlo se do slijedećeg zaključka: ukoliko je žvačete po 20 minuta 3 puta na dan nakon obroka, povećava se proizvodnja pljuvačke koja pomaže neutralizaciji i ispiranju zubnog plaka (substance koja sadrži bakterije i nakuplja se na zubima), a usput perete zube u mineralima – kalciju, fosfatu i fluoridu – koji su već poznati po svojoj ulozi u jačanju zubi i zaštiti protiv karijesa.
Dakle, žvačite žvakače koje na sebi imaju oznaku prihvatljivosti ‘ADA’, kako bi prodonijeli zdravlju svojih zubi i usne šupljine, a ne samo osvježili svoj dah….