Input your search keywords and press Enter.

Ljubav djeci prije svega

Obilježavanje Dječjeg tjedna od 03. do 09. listopada 2011. godine započeo je performansom „Dječji cvijet za bolji svijet“ ispred Orlanda. Učenici nižih razreda OŠ M.Getaldić-Centar trakama su  simbolično razvili cvijet i na taj način otvorili program tjedna.Dječje vijećnike i predstavnike DND-a primio je gradonačelnik Andro Vlahušić, njegova zamjenica Tatjana Šimac Bonačić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić. I ovoga puta vjećnici su imali dosta pitanja, a posebno su naglasili problem prostora za rad radionica koji okuplja oko 30 djece. Zahvalili su se Gradu na potporama i obostranoj suradnji.
Obišli smo dječji odjel Opće bolnice sa slasticama za djecu koja su se zatekla na odjelu, kao i porodiljski odjel gdje smo svim majkama darovali knjigu Prava djeteta.
Ispred Kneževa dvora okupili su se učenici Grada i Župe dubrovačke za sudjelovanje u igri Skriveno blago pod nazivom „Upoznaj svoj grad da bi upoznao cijeli svijet“. Spajanjem edukacije i igre djeca su tražeći blago morala obići dio znamenitosti Grada i o svakome znati nešto o njima. Skriveno blago i najveći broj točnih odgovora na pitanja o Dubrovniku pronašla je ekipa u sastavu: Maroje Daničić, Josip Pijević, Ana Marija Vojvodić, Andrej Konjevod i Orsula Skoko.
U Narodnoj knjižnici održana je konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća.
Kako bi se budući vijećnici bolje upoznali održana je radionica „Kako su potrebe djece prerasle u prava djeteta“. Nakon izvješća o dosadašnjem radu usvojen je prijedlog Programa rada za 2011./2012. godinu. Izabran je novi dječji gradonačelnik Josip Pijević uč.8.raz.OŠ M.Držića i zamjenica Vega Haklička uč.6.raz.OŠ Mokošica.
U već tradicionalnoj suradnji s „Kinematografima Dubrovnik“ djeca su ovaj vikent mogla uživati u besplatnim filmskim projekcijama u kinu Sloboda dok je cijena ulaznice za Dvoranu Visia bila 10 kn. Bogati filmski program pogledalo je 1000 djece.

Društvo Naša djeca Dubrovnik
(fotografije poslala: Mira Velikonja)