Input your search keywords and press Enter.

Kako očuvati naše pitke vode?

53. Dječji likovno kreativni natječaj ide na temu „Kako očuvati naše pitke vode?“
Pozivamo svu djecu i mlade da se odazovu našem 53. Dječjem likovno kreativnom natječaju pod nazivom: „Kako očuvati naše pitke vode!“

Prema podacima UN-a na Zemlji već sada postoji nedostatak pitke vode. Nažalost, svake godine imamo je sve manje i manje, zbog porasta potrošnje vode uzrokovanog porastom broja stanovnika na Zemlji, ali i zbog toga što se voda sve više onečišćuje!

Voda je na Zemlji vrlo važna, ona je sastavni dio svakog živog organizma (ljudi, životinja, biljaka) i bez vode bi svi organizmi uginuli. Voda je, dakle, hrana, a istovremeno i stanište (dom) za mnoge žive organizme. Osim toga, vrlo je važan klimatski čimbenik (voda utječe na klimu jer isparava u atmosferu gdje se pretvara u kišu, snijeg i led ili se u obliku rose ponovno vraća na površnu tla i voda.

Hrvatska je po bogatstvu pitkih voda 5. Zemlja u Europi!

Stoga čuvajmo svi naše pitke vode! Draga djeco i mladi svoje likovno kreativne radove šaljite do 21. ožujka 2018. na našu adresu:
Eko centar Zeleno Sunce & Eko Omblići
20236 Mokošica, Od izvora 74
ili ubacite u naš poštanski sandučić na Eko centru u Mokošici! Tri najbolja likovno kreativna rada izabrati će naš stručni žiri točno na Svjetski dan voda 22.ožujka 2018. Jedva čekamo vaše likovno kreativne uradke !

Ml.tajnica: Ana Tomšić
Vodiiteljica: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *