Input your search keywords and press Enter.

Eko Omblići & ekoaktivisti Zelenog Sunca sudejlovali na 8. Festivalu pekmeza, džema i marmelade na Stradunu

U sklopu našeg projekta „Očuvajmo tradicijska jela Rijeke dubrovačke“ sudjelovali su i naši mladi ekoaktivisti Eko Omblići & Zeleno Sunce, Rijeke dubrovačke na 8.Festivalu pekmeza, džema i marmelade u Dubrovniku koju organiziraju udruge Deša i Dubrovačka ljuta naranča Dubrovnik.
Bilo je prekrasno jučer ujutro  na sunčanom Stradunu, prepunom šarenih štandova, poredanih uokolo Orlanda, sa izloženim  teglicama  marmelada džemova i pekemeza. Bilo je puno lijepih narodnih nošnji,  muzike, primorskog plesa „Linđa“, brojnih gostiju i turista Dubrovnika!
I mi smo na  Festival donijlei našu „riječku marmeladu od smokava“ koju smo napravili nedavno na našoj Festi od smokava  u Mokošici po starim  receptima naših „riječki“ a naša Volonterka Marija iz Dračeva sela donijela je svoj odlični pekmez od njezinih domaćih markatunja (dunja).
   Obišli smo svaki štand uokolo Orlanda i Sv.Vlaha  i upoznali se sa proizvođačima raznih  ekoloških pekmeza, marmelada i džemova cijele Lijepe naše… Našim mladim ekoaktivistima su se najviše svidjeli džemovi od jagoda, višanja, kupina i  ribizla.
 Od prodaje na našom malom štandu  od  naših malih eko prozivoda (cvijeta lavande, suhih smokava, eko-vrećica, oslikanih kutijica) sakupili smo 360,00 kn a sve za humaniatrne svrhe: jedan dio za liječenje mladića Mara dedovića a drugi dio za udruga  „Djeca leptiri“
Nakon sudjelovanja na 8. Festivalu pekmeza, džema i marmelade naši mladi Eko aktivisti su se oko 12:40 zaputili šetnjom na Banje gdje su uživali do 14 sati u kupanju i igri. Na povratku s Banja su ponovo navratili na Festival pekmeza, džema i marmelade na Stradun izmjenjujući iskustva s proizvođačima usput probajući njihove ukusne i slatke proizvode.
Hvala organizatorima Deša i Dubrovačka ljuta naranača, Dubrovnik i za ovaj izvrstan i odličan 8. Festival pekmeza, džema i marmelade s željom da se ova tradicija i dalje nastavi na radost svih nas u Gradu!
        
Voditeljica:
Jadranka Šimunović