Input your search keywords and press Enter.

Eko akcija u Mokošici: Zajedno za zeleniji i čistiji Planet!

Pod motom „Zajedno za zeleniji i čistiji Planet“ u okviru Tjedna zaštite prirode Hrvatske jučer je održana mala eko akcija  sađenja ljekovitog i dalmatinskog bilja u Eko parka Ombla u Mokošici.
Saditi sadnice ljekovitog i dalmatinskog bilja velika je radost za naše mlade ekeaktiviste, pogotovo kada je složna i dobra ekipa i kada je lijepo sunčano vrijeme, što se jučer sve posložilo!
A mladi ekoaktivisti nisu samo sadili sadnice, plijevili su travu oko maslina i u voćnjaku, grabljali, podrezivali suhe grane te učili kako se sade u zemlju sjemenke badema ili mjendula.
Nažalost mnoge sadnice što mladi ekeaktivisti Zelenog Sunca i Eko-Omblići posade u Eko parku Ombla neki ljudi namjerno iščupaju ili ih ukradu, međutim to njih nikada nije obeshrabrilo… sade i dalje s vjerom da će jednog dana prestati!!
Nakon eko akcije gdje su mladim ekoaktivistima  pomogli i naši odrasli volonteri Zelenog Foruma Rijeke dubrovačke ,stigle su iz Eko centra, Mokošica tople domaće palačinke od čokolade i s domaćim džemom od dunja ili markatunja a koje je s ljubavlju za sve učesnike ekoakcije napravila naša vrijedna volonterka Marija.
Pođimo i mi svi zelenim i čistim putovima naših Eko-Omblića i ekoaktivista Zelenog Sunca i vidjeti ćemo da će nam život biti ljepši i radosniji!
 
Predsjednica
Jadranka Šimunović