Input your search keywords and press Enter.

Eko omblići su bili na Mediteranskom sajmu

Sa 15. Mediteranskog sajma zdrave hrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva koji se održavao od 22.03. do 25.03. 2018. u Dubrovniku
Eko Omblići i ekoaktivisti Zelenog Sunca glasno su poručili: „Neka naša županija i dalje bude bez GMO –a!“

Već 15. godinu za redom naši mladi ekoaktivisti Eko Omblići i Zeleno Sunce iz Mokošice, sudjeluju na Mediteranskom sajmu zdrave hrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva u Babin Kuku u Dubrovniku.
Za to su dobili nekoliko nagrada i priznanja. Zadnje priznanje s posvetom su upravo dobili danas od voditelja Mediteranskog sajma, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva g. Vedrana Kraljevića, a to je Monografija Mediterasnkog sajma zdrave hrane ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva pod nazivom „S vjetrom u prsima!˝
Tijekom proteklih godina naši ekoaktivisti (do sada preko 500 djece i mladih prešlo je preko sajma svih proteklih 15 godina) su svojim sudjelovanjem na Mediteranskom sajmu zdrave hrane i ljekovitog bilja u Babin Kuku u Dubrovniku stekli nova saznanja o zdravoj hrani i njezinom uzgoju te upoznali dosta prijatelja iz Hrvatske i šire. Posebno ih je uvijek interesirala ekološka proizvodnja hrane i ljekovitog bilja.
Na svom malom štandu svake godine Eko-Omblići i Eko centar Zeleno Sunce prezentiraju svoje ekološke proizvode (ljekovito bilje, smokve, masline i lavandu) koje uzgajaju u svom Eko parku Ombla u Mokošici. Uz ove ekološke proizvode izlažu dječjom rukom oslikane platnene torbe te kreativne uradke od ekoloških i recikliranih materijala koje izrađuju na brojnim eko i likovnim radionicama u svom Eko centru Zeleno Sunce u Mokošici. Prilog koji skupe prilikom prodaje svake uvijek usmjere za razne humanitarne akcije – ponajviše za bolesnu djecu, kao i za očuvanje našeg Jadranksog mora i jadranskih dobrih dupina.
Ove godine su na 15. jubilarnom Mediteranskom sajmu zdrave hrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva usvojili dupina Pava. Usvajanjem dupina, Eko – Omblići pomažu u radu Edukacijskog centra „Plavi svijet˝ za dupine u Velom Lošinju.
Prije završetka posjetu 15. Mediter. sajmu zdrave hrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva u Dubrovniku naši mladi ekoaktivisti su jučer popodne glasno poručili: Neka naša DNŽ i dalje bude bez GMO-a!
Nakon svoje glasne poruke obišli su sve izlagače zdrave hrane, ljekovitog bilja i cvijeća veselo ih pozdravili i zaželjeli im sve najbolje u daljoj proizvodnji svojih ekoloških proizvoda!

Ml. tajnik: David Cvjetanović
Predsjednica: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.