Input your search keywords and press Enter.

EKO Omblići pripremaju se za za 15. Mediteranski sajam

Pripreme za 15. Mediteranski sajam zdrave hrane i ljekovitog bilja i zelenog poduzetništca u Dubrovniku pod motom „Neka naša županija i dalje bude bez GMO˝!

Proteklih 20 dana gotovo svaki dan je živo i užurbano u našem Eko centru Zeleno Sunce u Mokošici.

Uz naše mlade ekoaktiviste Eko – Ombliće dolaze na ekološke radionice djeca Mokošice i Rijeke dubrovačke! Ostalo je još samo tjedan dana do početka 15. Mediteranskog sajma zdrave hrane i ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva koji se održava u Babinom Kuku u Hotelu Tirena. Dok jedni ekoaktivisti crtaju na malim platnenim vrećicama i salvetnom tehnikom oblažu drvene kutijice drugi prave s odraslim volonterima reciklirane mirisne sapune i jastučiće od lavandinog cvijeta.

Od prvog dana u proljeće 2004. od kada je započeo Mediteranski sajam zdrave hrane i ljekovitog bilja, Dubrovnik mladi ekoaktivisti Eko-Omblići & Zeleno Sunce iz Mokošice sudjeluju na njemu gdje nude svoje male ekološke proizvode (lavandu, ljekovito bilje, platnene vrećice, domaće džemove, arancine i bruštulane mjendule, maslinovo ulje, suhe smokve, mjendule, motar). Sve što prodaju na sajmu uplate odmah u humanitarne svrhe ponajviše za bolesnu djecu te za očuvanje dobrih jadranskih dupina. Ove godine odlučili su se uključiti u humanitarnu akciju za pomoć u očuvanju dobrih jadranskih dupina s tim što će pomoći Edukacijskom centru Plavi svijet u Velom Lošinju koji skrbi o prirodnom morskom rezervatu dobrih jadranskih dupina.  2014 godine Eko Omblići su na Mediteranskom sajmu zdrave hrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva u Dubrovniku dobili značajno priznanje od HGK i Mediter.sajma zdrave hrane, ljekov.bilja i zelenog poduzetništva Dbk „EKO-OKO˝- vrijednu umjetničku skulpturu od murano stakla sa posvetom što ih je jako razveselilo. Posjetiti Mediteranski sajam zdrave hrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva u Hotelu Tirenu za naše mlade ekoaktiviste Eko Ombliće je uvijek doživljaj stoga jedva čekaju slijedeći tjedan kada će se u subotu 24. ožujka 2018 veselo zaputiti prema Babinom Kuku i 15. Mediterasnkm sajmu zdrave hrane i ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, odakle će poslati glasni apel: „Neka naša županija i dalje bude bez GMO!“

„Mir i sklad u svijetu počinje u srcima djece i odatle se širi dalje! (Fields & Basser)

Ml.tajnik: Petar Cvjetković
Voditeljica Eko Omblića: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *