Input your search keywords and press Enter.

Eko Omblići na Supetru

Zeleni Forum, Eko centar Zeleno Sunce i Eko Omblići poslali su s otočića Supetra glasni eko apel svijetu: Ne bacajte plastiku u oceane i mora Planeta Zemlje!

U okviru projekta #Clean Adriatic-No plastic 2018! – naši su najmlađi eko aktivisti Eko Omblići zajedno sa odraslim ekoaktivistima Zelenog Sunca posjetili brodom Adriana prošli petak zaštićeni otočić Supetar zahvaljujući turističkoj agenciji Adriana iz Cavtata i njezinog vlasnika Nika Miljasa.
Na ovom prekrasnom otočiću Supetru koji pripada nizu zaštićenih Cavtatskih otoka naši su ekoaktivisti uživali u netaknutoj prirodi otočića koji je poznato stanište galeba klaukavca. Čim su došli na otočić naši najmlaďi ekoaktivisti su učinili svoje eko minute tako što su pokupili nekoliko stiropor ribarskih kašeta i plastičnih boca koje je more izbacilo na supetarske hridi! Potom su posadili stablo za Supetar i poklonili se svima koji su u proteklih 20 godina sadili, generacijama Eko Omblića kao i ostalim vrijednim udrugama Grada i okolice!
Kupanje i rekreacija u čistom plavom moru oko otoćića Supetra im je naravno u ove ljetne dane bila nakon nekoliko eko aktivnosti – čišćenja i sadnje stabla – najdraže… veselili su se moru skakali radosno sa malog pristaništa.
Vlasnik turističke agencije Adriana i restorana Supetar napravio je za sve naše ekoaktiviste slasni ručak … i pozvao ih ponovno na Supetar…
Negdje u kasnim popodnevnim satima teška srca naši ekoaktivisti su napustili bajkoviti otočić Supetar pozdravivši ga velikim osmjehom i srdačnim pozdravom Adio Supetre! Vidimo se!

Na kraju ponovimo eko poruku: ‘Ne bacajte plastiku posebno jednokratnu u naša mora i oceane!’

Ml.tajnica: Noemi Nešić
Predsjednica: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *