Input your search keywords and press Enter.

Eko Omblići na Mljetu

Pod motom “Očistimo Jadran od plastike!“
Eko Omblići iz NP Mljet jučer glasno poručili: Čuvajmo ovaj zeleni dragulj!
U okviru projekta “Očistimo Jadran od plastike!“ ili „Clean Adriatic sea from the plastic !˝ – Eko-Omblići i ekoaktivisti Zelenog Sunca jučer su posjetili Mljet odnosno Nacionalni park„Mljet“!
Dan je bio prekrasan tako da su naši mladi ekoaktivisti mogli uživati u ljepotama slikovitog zelenog otoka Mljeta i njegovog Nacionalnog parka.
Tijekom vožnje „Nonom Anom“ (sve pohvale posadi None Ane i tvrtki GV line) naši mladi Eko Omblići su svojim kreativnim radovima na temu: “Očistimo Jadran od plastike!“ izveli jedan likovni eko peformance pred putnicima None Ane koji su se oduševili njihovom kreativnošću i ekološkoj svijesti o očuvanju mora i oceana našeg Planeta!
Čim su došli pred Nacionalni park u Polače, dočekao ih je ravnatelj gosp. Ivan Sršen pozdravio ih i zaželio im ugodan dan u NP Mljet.
Polače su poznate po ostacima Rimske palače iz 4/5 stoljeća. Ova palača je i ujedno treća najveća rimska građevina u Hrvatskoj! Mišljenja smo da bi ovu prekrasnu palaču trebalo Ministarstvo kulture RH bolje zaštiti!
Odlazak eko brodićem Velikim jezerom NP Mljet do otočića Sv.Marije, obilazak samostana Sv.Marije i kupanje u Velikom jezeru nakon plovidbe Nonon Anom za sve naše ekoaktiviste je bio poseban doživljaj. A kako i ne bi kada je jezero kristalno čisto, bistro…. uokvireno samo mirisnom prekrasnom gustom šumom! Uz naše ekoaktiviste u V.Jezeru su potražili osvježenje brojni turisti iz cijelog svijeta što je za svaku pohvalu s obzirom na pandemiju Coronavirusa!
Doći u NP Mljet a ne poći na Mali most i brzac ispod mosta te kupati se u gotovo vrućem ljekovitom Malom jezeru (mnogi znanstvenici tvrde da je Malo jezero na Mljetu u NP Mljet medicinski fenomen posebno zbog svog ljekovitog mulja) zaista veliki propust!
Uz rekreaciju, plivanje u brzacu ispod Malog most, vožnju kajacima, naši mladi ekoaktivisti Eko-Omblići su na odlasku iz slikovitog NP Mljet glasno poručili svima: „Čuvajmo ovaj zeleni dragulj“.
Ovim putem bismo se zahvalili svima koji su nam omogućili ovaj nezaboravni ekološko edukativni izlet a to su: NP Mljet, „GV –line“ i nekolicina naših sugrađana.
Na kraju bismo poručili svima, divni su ovih dana ljetni dani i pravo vrijeme da zaplovite put zelenog slikovitog Mljeta jer nema ljeta bez Mljeta !
Voditeljica Eko–Omblića: Jadranka Šimunović
Ml.tajnica: Mihaela Pavlina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)