Input your search keywords and press Enter.

Eko akcija Clean Adriatic na Lopudu

Otvoreni eko-apel za sva mora i oceane Planete Zemlje – U sklopu projekta: ‘CleanAdriatic – Ne Plastici’, ljeto 2017

Ne bacajte plastiku u more! Više Mediterana, manje plastike!

Prošlu nedjelju su naši najmlađi ekoaktivisti Eko Omblići na Lopudu započeli svoj novi ljetni projekt ‘CleanAdriatic – Ne Plastici’. Ovim propjektom se žele priključiti ako akciji Greenpeace pod nazivom: ‘NO Plastic!’ koju su započeli početkom ovog ljeta Mediteranom pod nazivom ‘Više Mediterana manje plastike’!

Prije 10 dana Greenpeace brod Rainbow Varrior III uplovio je u Grušku luku a potom oplovio Grad i ispred gradskih mira, Sv. Ivana i Porporele. Na brodu je razvio veliku eko poruku NO PLASTIC!
Tako su Eko Omblići već na brodu Postira ploveći prema slikovitom Lopudu dijelili flyere na hrvatskom i engleskom jeziku na kojima se upozorava javnost kako je štetno za more i oceane bacanje plastike u more. Flayeri su poklon Eko Omblićima od Zelenog Europskog Slobodnog saveza .

Eko akciju ‘Clean Adriatic – No Plastic’ Eko-Omblići su nastavili na glavnoj rivi Lopuda gdje su dijeleći letke i flayere napravili mali kreativni performance ood nazivom “Samo ljudi proizvode smeće koje priroda probaviti neće!”
Naime godišnje osam milijuna plastike završi u oceanima i morima gdje se raspada u manje dijelove te tako ulazi u prehrambeni lanac. Mikroplastika predstavlja 80% ukupnog morskog otpada u Sredozemno more.
Eko akcije ‘CleanAdriatic – No Plastic’ će nastaviti Eko Omblići i slijedećih ljetnih dana i to na Supetru, Šipanu, Koločepu i Mljetu!
Dočekajmo još na tisuće zora pored našeg čistog plavog Jadranskog mora!

Voditeljica projekta:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *