Input your search keywords and press Enter.

Dubrovkinje brončane na prvenstvu Hrvatske u košarci

Državna završnica Kinder turnira u košarci
Kinder turnirom u košarci završila je velika državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Splitu. Djeca iz cijele Hrvatske imala su mogućnost druženja s vršnjacima, natjecanja u sportskim disciplinama i uživanja u na moru u potpunosti besplatno.
Kinder turnir u košarci igrao se u 3 kategorije: mladići 2005. i 2007. godište i mlađi i za djevojke 2005. godište i mlađe na košarkaškom igralištu FESB-a u Splitu.
Rezultati:
MLADIĆI 2005.
1. KK Dinamo (Zagreb)
2. Krvopije (Osijek)
3. Small Ball (Osijek)

MLADIĆI 2007.
1. Cedevita (Zagreb)
2. Jing i jang (Čakovec)
3. Dva i po muškarca (Zadar)

DJEVOJKE 2005.
1. ŽKK Šibenik
2. Purgerke (Zagreb)
3. Zgaženi pilić (Dubrovnik)

Dvije prvoplasirane ekipe iz muške i ženske 2005. kategorije su ostvarili pravo sudjelovanja na Međunarodnom finalu.
Plazma Sportske igre mladih, najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, ove godine obilježava 25. obljetnicu postojanja. Veliki jubilej proslavit će se 20. kolovoza u Splitu u sklopu svečanog zatvaranja. Događanju će prisustvovati mnogobrojne svjetske sportske zvijezde uz prigodni zabavni program za sve sudionike Međunarodne završnice iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, te građana i posjetitelja Splita.
Plazma Sportske igre mladih su organizacija koja svojih zaposlenika, ambasadora i partnera sudjeluju u društvenom životu Hrvatske od 1996. godine. U tom periodu Plazma Sportske igre mladih su postale najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi. Pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu, graničaru i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Natjecanja su organizirana na profesionalnoj razini, bez obzira što je u pitanju amaterski šport, u skladu sa svim propozicijama i pravilima pojedinog sporta Plazma Sportskih igara mladih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *