Input your search keywords and press Enter.

Dobre eko-vijesti!

„Mjesec studeni-mjesec sadnje stabala˝

Zajedničke eko-aktivnosti u Osnovnoj školi „Ivan Gundulić˝ u Gružu koja je od lipnja ove godine u sastavu  Eko –škola. 
Prošli petak smo na poziv Osnovne škole Ivan Gundulić, Gruž koja je od lipnja ove godine  u sastavu Eko škola i njihove ravnateljice gđe Vedrane Elez održali eko-sat u 3.d raz. o važnosti odvajanja i otpada ili recikliranju. Bili smo zadivljeni znanjem učenika. Svi su znali kako se odvaja otpada, gdje se nalaze spremnici za plastiku, papir, metal i staklo u njihovoj blizini i kako se ponašati u prirodi.
Bravo!
Na kraju eko sata naša ml. tajnica Mihaela uručila je učiteljici 3.d. gosp. Mariti Tošić  maketu „zelenog otoka“ koju su izradili naši mladi Eko-Omblići od recikliranog kartona  zatim platnene torbe s eko porukama i razne eko-letke. Svih ih je pozvala da dođu slijedeće proljeće (dok se Eko park popravi) u posjet našem Eko parku Ombla i Eko centru u Mokošici.
Nakon eko-sata sudjelovali smo u eko-akciji sadnje maslina pod motom: „Mjesec studeni-mjesec sadnje stabala˝ u dvorištu škole od strane starijih učenika. Ravnateljica škole gđa Vedrana Elez nam je rekla da učenici rado sade stabla oko igrališta i u dvorištu  škole te da će ovakve eko-aktivnosti nastaviti. Ovo je odlično čuti. Za svaku pohvalu i učenicima i cijeloj školi!
„Sadnjom stabala sadimo sjeme mira i sjeme nade˝ (rekla je Nobelovka za ekologiju i mir gđa Wangarii Maathaii 2005 godine)

Predsjednica:
Jadranka Šimunović
Ml.tajnica:
Mihaela Pavlina
* * * * *