Input your search keywords and press Enter.

Djeci slatko – roditeljima zdravo!
Slatko je, kremasto je, djeca uživaju u tome, dokazano čini dobro vašem šećeru u krvi…  …nije čokoladni puding…to je maslo od kikirikija! Doduše, hrvatska djeca ne uživaju u njemu u onoj mjeri koliko i američka, ali nakon što mu je dokazano mnogo zdravih i hranjivih vrijednosti, možda se ubuduće češće nađe i na policama naših butiga.
Znanstvenici su nedavno dokazali da odrasli koji jedu najmanje pet puta tjedno kikiriki maslo, umanjuju rizik za razvijanje dijabetesa za 27%!  Objašnjenje leži u nezasićenim masnoćama kikirikija. Te zdrave masnoće poboljšavaju osjetljivost inzulina, te održavaju razinu šećera stabilnom. Vlakna i magnezij iz kikirikija, također potpomažu otpornost i umanjuju potrebu za inzulinom.
Ima još jedna bonus dobrobit iz konzumiranja kikirikija ili masla od kikirikija: ne deblja! A, čak se može i mršaviti, ukoliko ovo dvoje ponudite djeci umjesto čipsa i sličnih loših grickalica. Nadalje, ako barem jednom tjedno konzumirate kikiriki maslo, očuvat ćete dobar vid, a ako ga jedete barem dva puta tjedno, umanjujete rizik od srčanog udara skoro u pola! Nečemo ni govorit o tome kako ćete se osjećati zadovoljnije, te da će vaša koža biti blistavija….