Input your search keywords and press Enter.

Dan djevojčica

Društvo naša djeca vas poziva na druženje!

U subotu, 24. studenoga od 15-17 sati u kinu Sloboda DND obilježava Dan djevojčica.
Djevojčice će sa Kikom izrađivati lutkice, družit će se s mažuretkama (iz Župe) i moći provjeriti svoju spretnost u rukovanju s palicom, a mlade frizerke iz Obrtničke škole uređivat će im frizure. Program je namjenjen djevojčicama do 12 godina.

DND

DAN DJEVOJČICA

Društvo Naša djeca Dubrovnik u suradnji s „Kinematografima“ Dubrovnik koji su ustupili prostor 24. studenoga 2012. godine od 15-17,30 u Luži obilježili su Dan djevojčica.

Najavljeni nastup Župskih mažuretki iz objektivnih razloga nije realiziran. U ime DND-a nazočnu djecu i roditelje pozdravila je Emilia Vlašić. Odaziv djevojčica i njihovih roditelja bio je neočekivano veliki.
Program se odvijao kroz tri radionice: izrada lutaka, izrada frizura i učenje osnovnih baletnih pokreta.
Prema slobodnoj procjeni oko 200 djevojčica iz svih osnovnih škola prošlo je kroz radionice.
Izradu lutaka za koju je billa velika zaineresiranost vodila je Vesna Boras. Djevojčice uz manje ili više spretnosti i kreativnosti izrađivale su lutke koje su poslije nosile doma.
Frizure su izrađivale učenice Obrtničke škole Dubrovnik. Za frizersku radionicu zaslužne su učenice: Lukrecija Vlašić, Antonija Prosac, Matea Rebrić, Mia Sarić, Nikoleta Mihočević, Matea Prizmić i Ljiljana Bronzan. Svim djevojčicama koje su strpljivo čekale mlade su frizerke napravile frizure, a bilo ih je oko 150. Interes je bio iznimno veliki, a sve djevojčice su vrlo zadovoljne pošle doma.
Baletnu radionicu vodile su mlade aktivistice DND-a, a ujedno i članice Baletnog ansambla „Sorgo“ Marijana Milivojević i Ida Zubović koje su nakon izvedene baletne točke s puno truda pokazivale djevojčicama osnovne baletne pokrete u kojima su one uživale.
Tehnički dio oko organizacije realizirale su Maja Milivojević i Miomira Velikonja.
Zahvaljujemo se svima koji su svojim radom doprinjeli da se ova aktivnost realizira.

Društvo Naša djeca Dubrovnik