Input your search keywords and press Enter.

Berba maslina u Eko parku u Mokošici !

Uz Dječji tjedan od 7.10. do 14.10.19. pod motom Djeca i priroda se vole,
mladi ekoaktivisti i djeca Mokošice uživali su u berbi maslina u Eko parku u Mokošici!

U okviru Dječjeg tjedna koji se obilježava diljem Hrvatske od 7.10. do 14.10.19. naši mladi ekoaktivisti Eko Omblići i Zeleno Sunce imati će u Mokošici i Rijeci dubrovačkoj niz aktivnosti kao: berbu maslina, sadnju stabala, festu od palačinki te dječji eko igrokaz “Plodovi zemlje”.
U utorak ujutro na praznik Dan neovisnosti 8.10. naši mladi ekoaktivisti su brali masline u svom Eko parku u Mokošici (sadile su ih prethodne generacije Eko Omblića). Berbi maslina su se priključila i djeca Mokošice. Neki su se popeli na stablo masline pa brali dok su ih drugi specijalnim grabljama tresli i kupili. Svatko od djece je mogao nositi doma sve što je nabrao maslina. To je njima svima bila velika radost. Odnijeti masline roditeljima za natući što su oni ubrali! Kako je u Eko parku posađeno 17 stabala maslina od 1996. a u Mediteranskom vrtu 7 to ćemo što ostane maslina zajedno obrati ovih dana i odnijeti u uljaru u Orašac (dobiveno ulje ići će za humanitarne svrhe).
Od dijela crnih maslina napraviti ćemo zimnicu te liker od maslina po bračkom receptu.
Dječji tjedan ćemo nastaviti za vikend Festom od palačinki u Eko parku u Mokošici i na Kissu kada nam u goste dolazi već tradicionalno eko grupa djece iz Šibenika, ovaj put sa svojim novim igrokazom pod nazivom “Plodovi zemlje”!

“Čovječanstvo duguje djeci najbolje što ima!” (iz Konvencije UN-a o pravima djece)

Voditeljica projekta ‘Djeca i priroda se vole’: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *