Input your search keywords and press Enter.

2. susret gradova/općina prijatelja djece

Održan je 2. susret  gradova /općina prijatelja djece u Kutini.
    Ovaj prestižni naslov do sada je dobilo 17 gradova i općina u Hrvatskoj
U Kutini je 08.05.2008. održan drugi Susret Gradova i Općina prijatelja djece, na kojem je sudjelovao preko 200 djece, u pratnji njihovih voditelja, što iz Društava Naša djeca, što stručnih suradnika iz Gradova ili predstavnika Koordinacijskih odbora. Sudjelovali su tako, osim predstavnika Kutine – grada domaćina i djeca i voditelji iz Dubrovnika, Zagreba, Varaždina, Rijeke, Zaboka, Ogulina, Opatije, Čakovca, Požege, Valpova, Pregrade, Koprivnice, Karlovca, Velike gorice, Brodskih Moravica, Skrada  i 60-tak voditelja i predstavnika Gradova i Općina.
 U pratnji voditelice Vesne Boras kao predstavnici Dubrovnika susretu je nazočilo troje djece iz Dječijih foruma i Dječjeg gradskog vijeća Betina Bošnjak, Eli Hausvička i Mihaela SušićNakon  priredbe dobrodošlice u kino dvorani, djeca su provela dan u druženju i učenju s drugom djecom u edukativnim radionicama  Vlak prijateljstva, Folklor, Igre bez granica, lutkarska scena a voditelji i predstavnici gradova na okruglom stolu na temu : 
A) Kultura i šport – suradnja roditelja   
B) Uloga mreže gradova /općina prijatelja djece u promicanju programa „Grad/Općina  prijatelj djece“

U okviru okruglog stola predstavnici gradova iznosili su svoja viđenja o dosadašnjem radu mreže, ističući važnost suradnje lokalnih zajednica. Osim što su predstavili projekte i programe vezane uz kulturu i sport, upoznali su prisutne i sa mnogim drugim projektima u koje su pojedini gradovi  uključeni a tiču se djece. U Kutini je bilo riječi i o daljnjoj organizaciji ovakvih susreta, te je odlučeno da grad Požega 2009. bude domaćin 3. a Rijeka 4. susreta gradova i općina – prijatelja djece koji će se održati 2010. godine.
Nakon zajedničkog ručka svih sudionika, djece i odraslih, organiziran je kratak turistički obilazak Kutine. U poslijepodnevnim satima na pozornici pred Knjižnicom održana je i prezentacija svih radionica te kazališna predstava "Pepeljuga", u izvođenju plesnog studia "Kristalna kocka vedrine" iz Siska.


***
Atmosfera u radionici „Vlak prijateljstva“ u kojoj su s sudjelovale  Eli, Betina i Mihaela bila je vesela i „šarena“, boje je na kraju bilo posvuda i na rukama, licu, podu ali ipak najviše na vagončićima. Da bi predstavili svoju radionicu i poslali poruku ostalim sudionicima naše su sinjorine na njima poznatu melodiju osmislile riječi pjesme i dok su na pozornici prilikom predstavljanja Mihaela i Eli pjevale  tako dobro da bi im i profesionalni pjevači  pozavidili, a Betina je svojim step  plesom oduševila publiku.
    

 Društvo Naša djeca