Input your search keywords and press Enter.

FILIP IZ SPLITA

Vigilantizam je izraz kojim se opisuju aktivnosti privatnih građana koji u nastojanju da zaštite svoj ili živote, odnosno imovinu svojih susjeda i sugrađana, svjesno krše zakon, neovlašteno preuzimajući policijske i pravosudne ovlasti, a što za posljedicu ima nasilje prema stvarnim ili navodnim prijestupnicima.

Vigilantizam je fenomen koji se obično pojavljuje na područjima gdje je iz različitih razloga došlo do kolapsa državne vlasti, ona nije dovoljno čvrsto uspostavljena ili je opterećena endemskom korupcijom i nesposobnošću. Sva zakonodavstva na vigilantizam u načelu gledaju negativno.

Bojimo se  kako bi toga moglo biti i češće; da ne ponavljam ne daj Bože, ili neka institucije rade svoj posao!?

Paul Kersey neće biti samo filmska fikcija u Hrvata!?

Što se događa već dugo na ulicama Splita ili Zagreba i sve šire?

Priča se kako su mu brata ova tri kamatarili i mrcvarili do besvjesti i kako su ga ‘ izubijali čekićem’ zadnji put i kako je ovome mladiću dozlogrdilo i stoga je uzeo pištolj u svoje ruke. A inače kako je mladić  bio na svom mjestu!?

Komentar s Facebooka:

“U kafić je prvi stigao srednji brat koji je rekao: ‘Jeste li čuli što se dogodilo, brat mi je ubio ove! Heroj, a ne zločinac!’

Nešto kasnije, u kafić su stigli i njihov otac kao i počinitelj. Nakon 45 minuta u kafić je ušao specijalac, a otac je, dok mu je specijalac odvodio sina ubojicu, rekao: ‘Drži se, sve će se doznat!’  Virujen da mu je policajac koji ga je privodija prišapnija: ‘jebiga stari, učinija si svima uslugu, al sad si sebi sjeba život…”

Policija se hvali kako su ga uhitili za tri sata, a mladić se nije ni skrivao!?

Hrvatsko se društvo raspada zahvaljujući političkoj korupciji u svim sferama.

Zanimljivo, u jednom danu novinari doznaju sve  što DORH ne sazna cijelim svojim postojanjem.

Čime se DORH bavi? Govori li fotka iz HNK-a  Bandića  i Jelenića više nego tisuću riječi po facebook komentarima, instagram postovima forumom i slično.

 Sudstvo nam pada na sinkopama.

Uzimanje pravde u svoje ruke ne može bit odgovor i zato su ovakve situacije zabrinjavajuće. Policija i sudstvo bi trebali biti tu da ovakvi likovi ne vide sunca van zatvorskog dvorišta, a ne da se godinama šetaju i maltretiraju grad. Nažalost, bez obzira što neki pametnjakovići sad likuju u stilu; gdje će drugdje nego u Splitu; pa pilaju s onim grad slučaj i ostalim milim etiketama za Split. Moramo li  ih obavijestiti kako kriminal i policijska i sudska neučinkovitost i korupcija ne prestaju kad se izađe iz granica grada Splita nego su nažalost simtomatične za čitavu RH-a. Ne zanima nas jeli negdje više, a negdje manje, ali generalno smo u banani svi skupa u ovoj zemlji. 
Optimist tvrdi kako živimo u najboljem od svih mogućih svjetova; pesimist se plaši kako je to istina…

Jadranka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.