Input your search keywords and press Enter.

UGP UŠTEDIO PODUZETNICIMA PREKO 400 MILIJUNA KUNA!

Pobjeda UGP-a, pobjeda hrvatskih poduzetnika

 

Udruga Glas poduzetnika ovim putem donosi dobre vijesti za sve hrvatske poduzetnike!

Naime, UGP je prije više od mjesec dana prvi progovorio i ukazao na novo potencijalno novčano opterećenje za poduzetnike kojim bi država naplatila papir koji je već dala, odnosno željela je naplatiti konverziju valute temeljnog kapitala iz kune u euro u sudskom registru po cijeni od 2500kn za javnobilježničke usluge, no UGP je rekao:  Ne može!

 

UGP je u svojem prvom apelu iznio zabrinutost oko dodatnih nameta i nepotrebnih financijskih opterećenja poduzetnika koji jedva preživljavaju s visokim troškovima svojeg poslovanja. Pravovremena reakcija i upornost UGP-a nije bila uzalud! Drago nam je da je Predsjednik Vlade uzeo u obzir UGP-ov apel i jučer na aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru obećao kako neće teretiti poduzetnike, čime je UGP-ova nepokolebljivost urodila plodom te s “leđa” hrvatskih poduzetnika skinula teret težak 400 milijuna kuna.

 

Ovo nije samo pobjeda UGP-a nego i svih poduzetnika u Hrvatskoj. Očekujemo kako će Predsjednik Vlade i resorno Ministarstvo pravosuđa i uprave u narednim tjednima realizirati svoje obećanje te na taj način izaći u susret i osloboditi poduzetnike nepotrebnog financijskog nameta. Ovakva pozitivna odluka od neizmjerne je važnosti za hrvatske poduzetnike koji se već sad teško nose energetskom krizom uzrokovanu pandemijom, ratom u Ukrajini i inflacijom.

 

“UGP će uvijek štititi interese mikro, malih, srednjih poduzetnika i obrtnika, žalosno je da smo jedini!’ – istaknuo je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika

 

UGP neće nikada posustati, i dalje će se boriti za dobrobit svih poduzetnika u Hrvatskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)