Input your search keywords and press Enter.

Udruženje za mravlje igre

Novi roman, autora nagrađenog hita Welcome to Croatia!
Fantastična priča u kojoj grad Zagreb postaje stari Jeruzalem iz vremena Isusa Krista.
KRISTIJAN VUJIČIĆ
UDRUŽENJE ZA MRAVLJE IGRE1.    Područje: književnost
2.    ISBN: 978-953-303-054-8
3.    Biblioteka: Biblioteka 21
4.    Izdavač: Naklada LJEVAK
5.    Godina: 2009
6.    Broj stranica: 184
7.    Format: 13 x 20 cm
8.    Uvez: meki
9.    Cijena: 119 kuna

U novom romanu Kristijana Vujičića, u kojem se isprepliću stvarnost, fantastika i satira, grad Zagreb postaje stari Jeruzalem iz vremena Isusa Krista. Na Veliki petak središtem Zagreba prolazi procesija iza koje korača Anotos, neobičan lik natprirodnih moći koji uspavljuje Zagrepčane. Tako se Zagreb na trenutke pretvara u grad koji samo podsjeća na Jeruzalem – dok njegovi uspavani pojedinci postaju novozavjetni likovi kao što su Herod Antipa i Poncije Pilat.
    Ladislav Nemet, središnji lik romana i Anotosov glavni protivnik, već punih godinu dana ne spava i u svojoj sobi slika fresku. U fantastičnom svijetu ove knjige likovi na fresci počinju se kretati i prikazivati događaje koji se odvijaju na ulicama Zagreba, odnosno izmaštanog Jeruzalema. Anotos tako i nije uspio izgraditi grad iz Kristova vremena, već u najboljem slučaju Jeruzagreb, kako ironično primjećuje Nemet. Ostaje pitanje hoće li Anotos, utjelovljenje zla i začetnik sekte nazvane Udruženje za mravlje igre, uspjeti prisiliti Ladislava Nemeta na izdaju vlastitih uvjerenja i principa.
    Autor romana Udruženje za mravlje igre na ironičan i radikalan način proučava odnos dobra i zla te postavlja pitanje koliko naučene forme djelovanja onemogućuju čovjekovo traganje za vjerom, ljubavlju i dobrotom u samome sebi i drugima. Jer Nemet traga upravo za tim, do svojih krajnjih granica.
   

 Originalan i provokativan novi roman iz pera poznatog nam autora knjiga Gospodin Bezimeni i  Welcome to Croatia: doživljaji jednog turističkog vodiča.

Kristijan Vujičić rođen je 13. travnja 1973. u Zagrebu gdje je završio osnovnu i srednju školu te diplomirao filozofiju i religiologiju. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu polazi poslijediplomski studij iz područja suvremene filozofije. Napisao je dvije knjige: Gospodin Bezimeni (uži izbor za Nagradu Fran Galović 2007.) te u suradnji sa Željkom Špoljarom Welcome to Croatia: doživljaji jednog turističkog vodiča (Nagrada Kiklop 2006.). Objavljivao je tekstove i recenzije u više časopisa za kulturu i dnevnih listova (Republika, Vjesnik). Radi u Nakladi Ljevak kao urednik. U Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića uređuje i vodi tribine na kojima se obrađuju društveno-humanističke teme. Živi u Zagrebu.

naklada-ljevak.hr