Input your search keywords and press Enter.

‘Svježe’ informacije iz stožera

Stožer civilne zaštite Hrvatske produljio je do 2. studenog primjenu Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko hrvatskih graničnih prijelaza. Tom odlukom zabranjen je, odnosno ograničen, prelazak osobama iz trećih zemalja. Ulazak je moguć uz PCR Covid-19 test ne stariji od 48 sati prije ulaska ili je potrebna samoizolacija od 14 dana. Samoizolacija se može skratiti uz negativni rezultat PCR Covid-19 testa izvršenog nakon 7 dana samoizolacije.

Državljani EU (bez obzira na mjesto prebivališta), schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom prostoru, kao i članova njihovih obitelji te državljani trećih zemalja koji su osobe s dugotrajnim boravištem mogu slobodno ući u Hrvatsku.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je treću verziju Preporuka za korištenje maski za lice, medicinskih i zaštitnih maski koje su od sada obvezne u svim zatvorenim prostorima gdje ljudi dolaze u kontakt i gdje se ne može držati razmak od dva metra. Maske moraju nositi gosti u ugostiteljskim objektima osim dok sjede na svojim mjestima, kao i vjernici za vrijeme mise na zatvorenom.

Organizatori svih društvenih okupljanja s više od 50 sudionika koja nisu posebno propisana obvezni su najkasnije 5 dana prije putem emaila ili na 112 zatražiti suglasnost za okupljanje od lokalnog Stožera civilne zaštite, a stožer će odgovoriti u roku od 48 sati

Objavljena je i nova preporuka za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija.

kirurška maskica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *