Input your search keywords and press Enter.

Sjaj tišine

Biblioteka Graham Green vam predstavlja ‘Sjaj tišine’, Indu Sundaresan.Radnja romana Sjaj tišine zbiva se u Indiji tijekom četiri dana svibnja 1942. do sada je najdojmljivije ostvarenje popularne spisateljice Indu Sundaresan. Vlastito indijsko i američko naslijeđe autorica  je u ovom romanu spojila u potresnu priču o ljubavi i sudaru kultura u ratnim vremenima. Mladi natporučnik američke vojske, Sam Hawthorne, još neoporavljen od ratnih okršaja u Burmi, dolazi u prinčevsku državu Rudrakot u potrazi za nestalim bratom. Samovu misiju ubrzo će ugroziti posve neočekivana i beznadna ljubav prema kćeri mjesnog političkog zastupnika. Ona – djevojka Mila – suočit će se s osjećajem rastrganosti između odanosti obitelji i ljubavi prema mladom strancu.
Priča romana Sjaj tišine zapravo počinje dvadeset godina kasnije – godine 1963. – kada  Olivia, Samova i Milina kći, iz Indije zaprimi kovčeg s dragocjenostima i pismo nepoznatog pošiljatelja. Tako će napokon saznati priču o strastvenoj i trajnoj ljubavi njezinih roditelja u raljama rasnih predrasuda, nacionalističkih intriga i eksplozivnih političkih odnosa ocvalog društva.

Svojim trećim romanom Indu Sundaresan potvrđuje svoj silni talent za različite romaneskne žanrove (historiografski, ljubavni, obiteljski…). Njezina dirljiva priča, detaljno istražena,  puna je intrigantnih detalja. Glavni likovi Sjaja tišine su upečatljivi, a priča raskošna, duboka i iznenađujuća. Indu Sundaresan još će jedanput zadovoljiti svoje mnogobrojne čitatelje i sasvim sigurno privući mnoštvo novih.
 Samina Ali, autorica knjige Madras on Rainy Days

Indu Sundaresan majstorski isprepleće povijest, upečatljive likove te prizore, boje i mirise Indije, ispisujući iznimno privlačan roman. To je, u književnom smislu, gozba za sva osjetila.“
David Davidar, autor knjige The House of Blue Manoges

Indu Sundaresan, rođena i odgojena u Indiji, pohađala je  poslijediplomski studij u SAD-u. Autorica je romana Dvadeseta supruga i Gozba od ruža. Živi u Seattleu, u državi Washington.

Područje: književnost
ISBN: 978-953-303-050-0
Biblioteka: Biblioteka Graham Greene
Izdavač: Naklada LJEVAK
Godina: 2009.
Broj stranica: 496
Format: 16 x 24 cm
Uvez: tvrdi
Cijena: 160,00 kn