Input your search keywords and press Enter.

Plažu na Pelješcu uspoređuju s Karibima, a njezino nam ime sve govori

Pelješac je savršena destinacija za sve one koji se žele dobro odmoriti, napuniti baterije i maknuti se daleko od gradske vreve. Mediteranski šarm osjetit ćete u svakom aspektu života, a čak ni cijene nisu visoke kao u ostatku županije.

Obitelji s djecom, zaljubljeni parovi željni privatnosti, avanturisti kojima treba doza adrenalina, zaljubljenici u vino i izvornu hranu, svima će se njima dopasti Pelješac.

Na Pelješcu se smjestila jedna od najljepših plaža u Hrvatskoj. Njezino nam ime sve govori, a često je uspoređuju i s Karibima.

Plaža Divna posebna je zbog tirkizno plavog mora, domaćih posjetitelja i atmosfere kakvu malo gdje na svijetu možete osjetiti.

Skriveni dragulj smjestio se 10 kilometara od malog mjesta Trpanj, poznatog po bogatoj kulturnoj baštini, vinogradima i stoljetnim maslinicima. Ondje se možete zaputiti u šetnju oko mora ili pak istražiti putove ljekovitog bilja.

Među gustom šumom, nedaleko od spomenutog mjesta, smjestila se mješovita plaža Divna. Turistički još uvijek nije razvikana, ali lokalno stanovništvo zna gdje je najbolje okupati se, pa je moguće da ćete naići na gužvu.

Iako je okružena šumom, do hlada se ipak treba malo duže šetati. Na plaži postoje dijelovi s prirodnim hladom i pijeskom, ali većina je površine šljunak.

Jedna od najvećih posebnosti ove plaže jest mogućnost plivanja do istoimenog, nenaseljenog otoka. Njegova površina iznosi 0,016 kilometara kvadratnih i prava je mala atrakcija. Kraj plaže se nalaze Kamp Divna te kafić i restoran.

More je toplo i plitko, a uz plažu se nalaze brojni sadržaji pa će zasigurno svako ondje pronaći nešto za sebe. Klinci će uživati u toplom i plitkom moru, parovi u romantičnom ambijentu, a zaljubljenici u društvene mreže ondje će uhvatiti najljepše ljetne fotografije.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.