IMATE STARI TELEVIZOR?

Objavljeno prije 7 mjeseci  -  - 7mjeseci ago 32


PRIPREMITE SE ZA KUPNJU NOVOGA: Hrvatska uskoro prelazi na novi sustav emitiranja televizijskog signala

Prema planovima Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), Hrvatska će tijekom 2019. godine preći na novi sustav emitiranja zemaljskog televizijskog signala.

Trenutni standard emitiranja DVB-T zamijenit će DVB-T2, a njegovom će se implementacijom omogućiti ekonomičnije odašiljanje TV sadržaja visoke razlučivosti. HAKOM navodi da će se prelaskom s DVB-T na DVB-T2 olakšati i razvoj novih usluga.

U sklopu pripreme za prijelaz na novi standard emitiranja, HAKOM je objavio i preporuku o minimalnim tehničkim zahtjevima prijamnika za prijam digitalnog zemaljskog televizijskog signala DVB-T2. Televizijski prijamnici koji su spremni za primanje novog standarda emitiranja bit će označeni posebnom naljepnicom.

Trenutno nije poznato hoće li država i ovaj puta subvencionirati kupovinu digitalnih prijemnika koji mogu emitirati DVB-T2 signal.

Korisnici kabelske, internetske i satelitske televizije neće morati ništa mijenjati jer će prijelaz na novi standard emitiranja napraviti njihovi pružatelji usluga.

AUTOR:Damjan Raknić

jutarnji.hr

 

32 preporuka
comments icon 0 komentara
0 komentara
447 pregleda
bookmark icon

Write a comment...

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *