Input your search keywords and press Enter.

Google Tv – od jeseni za Amerikance, sljedeće godine za cijeli svijet!

Googleov generalni direktor Eric Shmidt objavio je namjeru Googlea da svoju Tv platformu proširi na cijeli svijet, koja u testnoj fazi u SAD-u kreće s emitiranjem ove jeseni. Ambiciozni projekt koji će Google dovesti u doslovno svako domaćinstvo svijeta, trebao bi se realizirati sljedeće godine.Predstavljanje “televizije novog doba” dogodilo se na IFA tehnološkom sajmu u Berlinu. Shmidt je objasnio fuziju televizije i interneta koju donosi Google – alatna traka nalazi se na vrhu Tv ekrana a korisniku omogućava sufranje i različita izlistavanja u živo za vrijeme gledanja programa.
Glasovno mjenjanje programa
Testno tržište za Google Tv je SAD u kojem emitiranja počinju već ove jeseni.
Google prevođenje također se podiže na potpuno novu razinu. Koristeći softver za prepoznavanje glasa moći ćete mjenjati televizijske programe.
Jedan svijet – jedan jezik!
– Google trenutno pregovara s različitim kompanijama kako bi sadržaj koji ćemo ponuditi na jesen bio što zanimljiviji za gledatelje, – izjavio je Smidt na konferenciji.
Opcija koja je u izradi za sve smartphone koji koriste Googleov Android softver podsjeća na legendarni „prevoditelj“ – sjajni čip na uniformama junaka iz Startreka.

Cijeli članak pročitajte ovdje!

Ivan Klarić
novinar Profitiraj.hr