Input your search keywords and press Enter.

DOK BRITANCI, SKANDINAVCI I AMERIKANCI BUKIRAJU, NIJEMCI ZASAD ODGAĐAJU LUKSUZ, GOVORE PODACI TURISTIČKE AGENCIJE MY LUXORIA

My Luxoria, hrvatska turistička agencija specijalizirana za najam luksuznih vila i kuća za odmor na području cijele Hrvatske, iznijela je podatke prikupljene u prva dva mjeseca bukinga. Podaci pokazuju da se kriza u Njemačkoj prelijeva i na tržište luksuznog smještaja pa tako Nijemci, naše najvažnije emitivno tržište, zasad odgađaju luksuz.

Prema podacima agencije My Luxoria za prva dva mjeseca bookinga, rezervacije iz Njemačke predstavljaju samo 35% svih rezervacija za 2023. godinu. Za usporedbu, proteklih je godina njemački udio iznosio 60%, dok su se u preostalih 40% rezervacija smjestile sve ostale zemlje EU i svijeta.

 

Traži se let više

Zahvaljujući gostima iz skandinavskih zemalja te onima iz Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država, booking je odličan. Ipak, pojačani interes gostiju iz Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država nailazi na problem nedovoljnog broja letova prema Hrvatskoj.

Osim toga, dio tih letova ima dolaske i odlaske utorkom ili četvrtkom, što gostima znatno otežava rezervacije željenih kuća koje su većinom raspoložive samo u terminima od subote do subote. Agencija My Luxoria se nada, baš kao i njihovi avio gosti, kako će se prije sezone uvesti dodatne avionske linije.

 

Prva sezona u schengenskom prostoru

“Budući da većina naše sezone počiva na autogostima, članstvo Hrvatske u schengenskom prostoru olakšat će dolazak gostiju i smanjiti gužve ovoga ljeta. Zbog krize u Njemačkoj ta činjenica još uvijek nije dovoljan motivator za booking. Očekujemo da će Nijemci ipak biti najbrojniji gosti u kućama za odmor, ali takav rasplet ćemo vjerojatno vidjeti tek u last minute periodu”, izjavila je Ankica Ćaleta, vlasnica i direktorica agencije My Luxoria.

 

Hrvatska agencija svjetskog ugleda

My Luxoria je jedna od tri turističke agencije u Hrvatskoj koje se bave isključivo iznajmljivanjem vila s bazenima. Posljednjih godina My Luxoria ulaže značajna financijska sredstva u povećanje globalne vidljivosti brenda na tražilicama i u medijima. Agencijski portfolio brzo raste, a tijekom 2022. godine u ponudu su dodali 400 novih vila. Rezultat je to ulaganja u vlastiti razvoj, ali i znak povjerenja iznajmljivača u snažan brend.

Uzlazni trend prate i prihodi agencije koji svake godine organski rastu 250%, kao i dobit koja je u 2022. narasla za izvrsnih 700% u odnosu na godinu prije. Glavni cilj agencije My Luxoria je zadržati stručnost i relevantnost, kao i svoju poziciju iskusnog savjetodavca i pouzdanog partnera, a dosadašnji je poslovni uspjeh pravi odraz ove dediciranosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.