Input your search keywords and press Enter.

Dodijeljene stipendije Raise the Bar

Željka Bleuš i Nikola Tomašić s Korčule dobitnici su kulinarske stipendije Raise the Bar

Slastičarka Željka Bleuš (25) i chef Nikola Tomašić (22) s Korčule dobitnici su kulinarske stipendije koju Coca-Cola HBC Adria dodjeljuje u sklopu projekta Raise the Bar, a koja će im omogućiti profesionalno usavršavanje na uglednim svjetskim učilištima kao što su Le Cordon Bleu, École Ducasse i ALMA – La Scuola Internazionale di Cucina Italiana. Uz Željku i Nikolu stipendije su dobili chefovi Stella Pasek i Tilen Utenkar, a stipendije su im dodijeljene u utorak 18. travnja u Zagrebu, na predstavljanju vodiča Gault&Millau 2023. za Hrvatsku.

Nikola Tomašić, koji u radi korčulanskom restoranu s Michelinovom zvjezdicom Lešić Dimitriju, i prošle godine bio je među finalistima za stipendiju, a na tehničkome testiranju ove godine je pokazao značajan napredak te smirenost i staloženost pri izvršavanju zadatka. Slastičarka među kuharima i sudionica Masterchefa Željka Bleuš također radi u Lešić Dimitriju, a priliku za besplatno profesionalno usavršavanje dobila je jer je imala najbolje rezultate u slastičarskome dijelu testiranja.

„Projektom Raise the Bar Coca-Cola HBC Adria od 2019. godine pruža podršku mladim profesionalcima koji rade u ugostiteljstvu da ostvare svoje ambicije i postignu razinu izvrsnosti koja će doprinijeti cijelome sektoru. Do sada smo na Akademiji Raise the Bar educirali 55 barmena, konobara i barista, talentiranim mladim kuharima i slastičarima podijelili smo 14 stipendija te smo za više od 1.000 učenika škola s ugostiteljskim i turističkim usmjerenjima osigurali dodatnu edukaciju u sklopu programa Raise the Bar Youth. Ponosni smo što smo podigli razinu njihovog znanja i pomogli im da ga usklade sa zahtjevima tržišta i potrebama poslodavaca“, istaknuo je Filip Verbanac, direktor Odjela za kavu, jaka alkoholna pića i ugostiteljstvo Coca-Cole HBC Adria.

Nikola i Željka na tehničkome testiranju su pokazali zavidnu motivaciju i ambiciju koje su ih i potaknule da se prijave za sudjelovanje u projektu Raise the Bar kojim Coca-Cola HBC Adria podržava razvoj hrvatskog ugostiteljstva i turizma. Dobitnici ovogodišnjih stipendija zasigurno će ostaviti trag na hrvatskoj kulinarskoj sceni, čemu u prilog ide i činjenica što su stipendije zaslužili jer su ih kao najbolje prepoznali chefovi Igor Gudac, Marko Gajski i Bruno Vokal, slastičarka Tea Mamut te najbolji hrvatski sommelier i suvlasnik Noela Ivan Jug. Dobitnici će u suradnji s timom projekta Raise the Bar odabrati učilište koje će pohađati kako bi edukacija bila usklađena s njihovim trenutnim znanjima i željenim područjem usavršavanja.

Uz Stipendije, projekt Raise the Bar obuhvaća i Akademiju za barmene, konobare i bariste te program Raise the Bar Youth za učenike završnih razreda srednjih škola s ugostiteljskim i turističkim usmjerenjima. Više informacija o projektu možete pronaći na internetskoj stranici: raisethebaradria.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.