Input your search keywords and press Enter.

Američki studenti pomažu hrvatskim kolegama pri upisu

AMERIČKI STUDENTI POMAŽU HRVATSKIM KOLEGAMA PRI UPISU NA SVEUČILIŠTA U SAD-u
Institut za razvoj obrazovanja uveo novu uslugu obrazovnog savjetovanja s bivšim studentima američkih sveučilišta.
Institut za razvoj obrazovanja (IRO) u 2011. godini po prvi puta u Hrvatskoj organizira besplatna obrazovna savjetovanja o studiju u SAD-u koja će održavati bivši studenti američkih sveučilišta. Svaki tjedan u siječnju u IRO-u će se održavati radionice i savjetovanja koje će voditi alumne američkih sveučilišta University of Wisconsin-Madison i Georgetown University. Alumne će posjetitelje radionica uputiti kako uspješno izabrati i prijaviti se na američka sveučilišta te s njima podijeliti vlastito iskustvo studiranja u SAD-u. IRO, kao ovlašteni EducationUSA centar za Hrvatsku (potpomognut od strane State Departmenta), organizira besplatna obrazovna savjetovanja kako bi omogućio uspješan upis na studij u SAD-u što većem broju hrvatskih studenata.
 
S preko 4937 akreditiranih visokih učilišta, 54,9 milijarde američkih dolara godišnjeg ulaganja u istraživanje i razvoj visokog obrazovanja, 19 milijuna upisanih studenata godišnje te 690.923 međunarodnih studenata u akademskoj godini 2009./10. SAD je i dalje glavno svjetsko odredište za studij u inozemstvu. Prošle akademske godine najveći broj hrvatskih studenata u SAD-u studirao je na najprestižnijim sveučilištima poput Harvard University, Columbia University i New York University*.
Kako bi povećao interes za studiranjem u inozemstvu i akademsku mobilnost hrvatskih studenata, IRO od 1999. godine organizira besplatna obrazovna savjetovanja o studiju u inozemstvu. Novost u informiranju o studijskim mogućnostima u SAD-u je suradnja s alumnama američkih sveučilišta, Michele Doyle (University of Wisconsin-Madison) i Jessicom Kuntz (Georgetown University). Uz njihovu pomoć i savjete hrvatski studenti u siječnju 2011. godine imat će priliku naučiti kako uspješno izabrati i prijaviti se na američka sveučilišta, napisati motivacijsko pismo te iz prve ruke čuti koje su prednosti studiranja u SAD-u.
Obrazovna savjetovanja u siječnju će se održavati svaki tjedan u prostorijama Instituta za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33 i to prema sljedećem rasporedu: 
Utorak, 11.01.2011. od 17:00-18:00 sati
Radionica: Pisanje motivacijskog pisma za prijavu na američka sveučilišta (Jessica Kuntz, alumna Sveučilišta Georgetown)
Utorak, 18.01.2011. od 18:00-19:00 sati
Savjetovanje o mogućnostima studiranja u inozemstvu (Sandra Dobrić, obrazovna savjetnica u Institutu za razvoj obrazovanja)
Utorak, 27.01.2011. od 18:00-19:00 sati
Radionica: Izbor sveučilišta za studij u SAD-u (Michele Doyle, alumna Sveučilišta u Wisconsinu-Madison)
Ulaz na sva događanja je slobodan uz obaveznu prethodnu predbilježbu na iro@iro.hr najkasnije do 17h na dan prije održavanja događanja.

Želite studirati u SAD-u? Institut za razvoj obrazovanja zna kako!

*
Izvor: Institute for International Education (IIE) Locator Report 2009./10. 
 
Institut za razvoj obrazovanja /
Institute for the Development of Education
iro.hr