Input your search keywords and press Enter.

Dnevnike jedne podstanarke

Dobijem grčeve u stomku kad iz svoje pozicije pročitam na nekom portalu STRUČNI SAVJETI ZA +40 … Taman promislim da se radi o savjetima za ljude starije od 40 godina… kad ono misli se na vrućine, na celzijuse… i zabljesne me podnaslov „Što jesti i piti, a što ne za jakih vrućina?“Upozoravaju liječnici da je vrlo važno voditi računa o prehrani i piću da hrana treba biti lagana, ne previše bogata kalorijama te lako probavljiva. Hm… Kako da ne, ja se pitam što uopće pojesti i popiti??? Grah s patatama na salatu poprskan biljnim uljem, pileća il čajna pašteta na feti kruha i pomadora ko jabuka u ruci… prigano jaje s hrenovkom, pasta i rizi bizi…a ribe i omega 3 sretnem samo u onim ribljim Ledovim štapićima
“Konzerve su sigurne“ pišu… „ne kvare se 4, 5 godina…“ Pašteta… Tajna male limenke koja je često spasila moj želudac u zadnji čas, ko hitna pomoć umirućeg. To kuhano meso, koža, loj, mast i salo te obilje začina i pojačivača okusa, rado namažem na pecivo i uživam, za ledenih zima ili jakih vrućina! Pileće, pureće, svinjske, riblje… Brzo rješenje. To mi treba. Ne mogu ja razgovarat, peglat se, nervat se, pregovarat, mučit se više…
Tijekom dana zbog prirode svog posla često prolazim ulicama koje vrve restorančićima iz kojih mi nosnice miluju i muče vonjici oliganja, raznovrsne ribe, mesa na gradele, buzare, povrće…jedva se suzdržavam da ne čopnem nešto s njihovih pjata bar u prolazu… Što bi reko moj frend na pomorskom engleskom, poljakinji Agnes, želeći da kuša pitu tete Mire: „Agnes, taste pita! Čop. Čop!“

Ah taj moj budžet, plaća, podstanarski jad i čemer… kako se izvući ljeti, zimi… čop, čop…
Da se prijavim za elitne postrojbe hostesa koje odlaze na jahte bogate klijentele i u Crnoj Gori za noć zarade i do 10.000 kuna?
Da ukradem možda Picassov crtež od 122.500 dolara? Tako je u umjetničkoj galeriji Weinstein u San Franciscu nepoznati muškarac ušetao, otuđio Picassov crtež „Tete de Femme“, te mirno izašao i odvezao se taksijem u nepoznatom smjeru. Možda bi to bilo doličnije meni kao štovateljici povijesti umjetnosti? Možda bi ispalo kao da sam to napravila iz neobuzdane strasti prema Picassu?
Brzo rješenje. To mi treba. Ne mogu ja razgovarat, peglat se, pregovarat, mučit se više… Kako spojit kraj s krajem? Imali li kraja kraju?

Svi jedu nešto po kućama, taracama, vikendicama, restačima… Svi putuju neđe, na Jadran ili u daleku egzotiku…. ne moš uključit tv, ni portale da ne izleti kako poznata voditeljica tulumari uz šarene koktele i i vesele poljupce svog dragog na Hvaru. Zatim kako prvu godišnjicu braka Mirza Džomba i Belma slave na Hvaru, a ometa ih vjetar… Maja Šuput ljetovat će u Grčkoj…ah.

Eeee, ako se ne moš maknut s podstanarskog kauča koji škripi onda bar sjedi i gledaj kako drugi papaju & putuju. Prisjećam se storije moga nona, koji je govorio da se tada djeci obećavalo: „Ako budeš dobar, (nećeš bit modar) vodit ću te na Brsalje da vidiš kako furesti ližu đelatu“

Princeza Kate Middleton mora ljetovati u haljini do poda, ne smije se previše obraćati kraljici i sama će prati suđe. Jadna Kate, možda je samo njoj gore nego meni.
Denisu Latinu, nije do razgledavanja. Otputovao je u svoju kuću u Vodice, a srpanj i kolovoz provest će u masliniku pokojnog oca. Dražen Ilinčić, će u Berlin, mili Bože, zar se nisu svi berlinski pederi spustili kod nas na more?

I ja bi na odmor. Odmori se, zaslužio si. Zato se bavim isključivo i kad god nađem vremena, vizualizacijom. Za koju se nadam da će urodit plodom tj. realizacijom i materijalizacijom.
Teorija je da ono što želiš u životu ostvariti, moraš prije imati u mislima i mašti – tako kažu psiholozi i duhovnjaci.
Vizualiziram Siciliju, Irsku i krstarenje sjeverom Europe, prijestolnicama Skandinavije ….
Kako bi reko Mile Kekin: „Trebam malo odmora od sebe i od pitanja koje me muče: Kako svježe mlijeko može trajati 20 dana? Čemu usiljena kajkavština Milana Bandića? Zašto jebene biljege ne možeš kupiti u općini, nego u trafici preko puta?“

Bog je pogledao i Eda Majku, majku mu… živi na relaciji Tel Aviva i Zagreba. Oženio se po drugi put i to za Izraelku koja mu je u prćiji dovela kćer, ali Edu je to u redu, on je zove „mala“. I prva mu se žena Lana (čitaj:Svjetlana) drugi put udala, sve se poklopilo. Svak se usrećio. Supruga (Svjet)lana ga je ostavila jer ga nikad nije bilo kod kuće, a on do juče patio od napada panike. Sad se smirio u Tel Avivu i izvozio bi naše maslinovo uje i med. Go Edo! A, jes ga posralo!

Ko bi se nado da ću ovako živit na rubu, „avanturistički“…. da mi je neko reko, (zeko reko), u ranim 20-tim da će mi život ovako izgledat u ranim 30-tim, poslala bi ga k vragu.
Taman aman mi dođe da rečem ko Ivo Sanader tužiteljicama Glavnog državnog odvjetništva: “Ovo mi izgleda kao bajka”. Da mi je neko pričao, ja bi mu rekla nemoguće… to se drugima događa.

Odvjetničiki dvojac Prodanović i Suić i jučer posjetili Sanadera. Mene nitko ne posjećuje. Čedo Prodanović upengan u La Costinim polo majicama, svaki dan mijenja boje, a svaki dan je sve širi. Čedo, smanji malo, nema La costa XXXL size! …mili Bože, mene… pa La Costa za takve veličine ima posebnu seriju, đe mi je pamet?
Mili Bože, još i taj glumac, „ala pjevač“ Nikša Kušelj: „Ovo ljeto je samo moje“, poručuje taj „berač soli“ kako je nazvao svoj toliko željeni cd prvijenac, on se vidi ko ribar i berač soli…. išao je na privatne satove pjevanja. Još tad, je mali „ukleti Konavlez kako sam sebe nazivlje, stremio prema svjetlima pozornice, a sad glumi ribara „ala ribe“…
Nina Badrić (39) bila je u hotelu Dubrovnik Palace, tradicionalno se ukalumala po četvrti put u sklopu tradicionalnog programa zabave ‘Zvijezde pod zvijezdama’ koju grupacija Jadranski luksuzni hoteli organizira već sedmu godinu. Nina, se smjestila kao u hotelu Excelsior gdje je samo guštala i kad je 5 min pred nastup shvatila da frizerski salon ne radi…. nastupila je panika naše zvijezde koja je prevrnula naglavačke hotel i zaposlenike urlajući ko prava zvijezda! Mediji su njezinu frizuru koju je sama nekako sputila, okarakterizirali: „ležerno počešljana“, a raspoloženje „vidno bolesna“! A, hoće to, hoće… padne imunitet kad urlaš po hotelu! Ali, tješili su je navečer na koncertu supružnici Merlić.
Oduševila me zagrebačka kreatorica i vlasnica modnog brenda Hippy Garden, Đurđica Vorkapić (39) (nikad nije kasno) izumila je plastične držače za torbe i osvojila razne medalje i priznanja u Ženevi.
Hvala ti Đurđice što postojiš.
Vizualiziram trajekt Split – Ancona… prvi korak do Sicilije, uzela sam avio–sjedala za prespavat noć, nema puno čeljadi na brodu, jedem sendvič od paštete…. pasaporat, soldi, tu su…stišćem ih u ruksaku od kojeg se ne odvajam. Dim od cigareta mi ide ravno u uči, ma…. pogle, pogle ko je to sa mnom? Vizualiziram, vizualiziram…partili smo! Zbogom ostaj moj voljeni Grade.

Amareta